Daily current affairs quiz 11 november 2021

1.National Education Day of India celebrated on which day

A)11 November
B)10 November
C)14 November
D)13 November/

Ans: 11 November[

Every year since 2008, November 11 is celebrated as education day to commemorate the birth anniversary of
Maulana Abul Kalam Azad.

2. Who has been appointed as the next Chief of Naval Staff?

a) Ajit Kumar P
b) Atul Kumar Jain
c) R Hari Kumar
d) Ajendra Bahadur Singh

Ans: R Hari Kumar

3.Who has been appointed as the new NDRF Director General?

a) Atul Karwal
b) Sheel Vardhan Singh
c) K Vijay Kumar
d) Dr. Nazrul Islam

Ans: Atul Karwal

4.Which state government has decided to create a database of people aged 30 years and above for early detection and treatment of lifestyle diseases?

a) Kerala
b) Maharashtra
c) Delhi
d) Telangana

Ans: Kerala

5. When is World Science Day for Peace and Development ?

a) November 9th
b) November 10th
c) November 11th
d) November 12th

Ans: November 10th

Theme:Building Climate-Ready Communities

6.Who has authored book titled “An Economist at Home and Abroad: A Personal Journey”?

A) Shankar Acharya
B) Jitendra Singh
C) Raghuram Rajan
D) Bibek Debroy

Ans: Shankar Acharya

7.Who has been appointed as new brand ambassador by My11Circle, one of the leading fantasy sports platforms?

A) Virat Kohli
B) Rohit Sharma
C) KL Rahul
D) Mohammed Siraj

Ans: Mohammed Siraj

8.Recently, Gram Panchayats of which state has decided to set up digital libraries in the villages?

A) Kerala
B) Karnataka
C) Madhya Pradesh

D) Gujarat

Ans :A Karnataka

9. Who is the author of the book titled ‘Not Just Cricket: A Reporter’s Journey through Modern India’? ‘

A) Kapil Dev
B) Rahul Dravid
C) Anil Kumble
D) Pradeep Magazine

Ans : Pradeep Magazine

10. Who has won the 2021 Mexico City Grand Prix held at the Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City?

(a) C. Leclerc
(b) Sergio Perez
(c) Lewis Hamilton
(d) Max Verstappen

Ans: Max Verstappen

Leave a Comment